E-mail: info@jobdistrict.ro | Tel. fix: +40 236 708 522

Formular A1

ASISTENTA IN VEDEREA OBTINERII FORMULARULUI A1

Formularul A1 reprezinta un document folosit in Uniunea Europeana care atesta afilierea unui lucrator detasat sau pus la dispozitie intr-un alt stat membru UE, la sistemul de asigurari sociale din tara de origine.

Formularul A1 are o foarte mare importanta si necesitate deoarece, in cazul in care un lucrator detasat sau pus la dispozitie nu il are asupra sa si nu isi achita contributiile sociale nici in tara gazda, este pasibil de amenda si repercursiuni penale, iar angajatorul sau va suporta aceleasi consecinte, acestea depinzand bineinteles de reglementarile legale din tara gazda.

El este dovada evitarii dublei impuneri, se elibereaza angajatului detasat, angajatului care lucreaza in doua sau mai multe state, lucratorului independent in doua sau mai multe state, personalului contractual, functionarului public si numai cu respectarea cerintelor si conditiilor legale.

Documentul portabil A1 se elibereaza cu aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009, regulamente care se aplica in relatia dintre statele membre UE si Spatiul Economic European (SEE).

Astfel,

  • Venim in intampinarea partenerilor nostri cu intreaga procedura necesara obtinerii formularul A1;
  • Oferim asistenta pentru pregatirea documentatiei necesare obtinerii Formularului A1 sau a confirmarii CNPP cu privire la incadrarea in situatiile de exceptie reglementate de Regulamentele CE aplicabile;
  • Intocmim toata documentatia necesara dosarului;
  • Aplicam pentru formularul A1 in numele partenerilor nostri la CNPP Bucuresti si pastram contactul si o buna colaborare cu inspectorii responsabili;
  • Ridicam formularele A1 de la CNPP Bucuresti;
  • Va informam neincetat asupra tuturor modificarilor legislative si economice aflate in stransa legatura cu Formularul A1 atat la nivel national cat si European.

FORMULAR DE APLICARE

ABONARE NEWSLETTER